Tražite idealno eko organsko gnojivo za svoje bilje, voće, povrće, lončanice, vrtove i zelene krovove?

Provjerite zašto je to
WOONA!

10 najvažnijih razloga zašto koristiti WOONA gnojivo:

  1. Potpuno prirodno i biorazgradivo
  2. Univerzalno: za hranidbu i sadnju, za dohrane, za presadnice i lončanice, za pripremu tla kod zamjene kultura, može se koristiti uvijek i u svim uvjetima
  3. Pruža efikasnu ekološku zaštitu od puževa
  4. Bogato je dušikom (do 10%) i kalijem (do 6%) i sadrži sve ostale potrebne nutrijente
  5. Sporo otpušta hranjive tvari i djeluje najmanje 6 mjeseci
  6. Zadržava vlagu i štedi vodu
  7. Alkalizira i rahli tlo
  8. Osim biljaka, hrani i zemlju, povoljno djeluje na tlo
  9. Jednostavno je za korištenje, bez rizika od predoziranja, može biti i u direktnom doticaju s korijenom
  10. Donosi uštede i veće prinose

Kako to sve djeluje?

WOONA, 100% organsko gnojivo od peletirane ovčje vune, pravi je spoj izvrsnih odlika. WOONA pelete su usitnjena i komprimirana ovčja vuna bez ikakvih dodataka.
Riječ je o organskom ekološkom gnojivu koje prirodno sadrži sve makro i mikro nutrijente potrebne za uzgoj zdravog i ukusnog voća i povrća, a blagotvorno djeluje na sve bilje.
Najvažniji sastojci ovog gnojiva su dušik, fosfor i kalij (poznati po kratici NPK). Gnojivo je bogato dušikom i kalijem; dušik je odgovoran za rast bujnih listova i idealan za sve zeleno lisnato povrće i srodno bilje, dok kalij omogućava razvoj snažnih biljaka otpornih na stresne situacije, a bitan je i za proces fotosinteze te za cirkulacije hranjivih tvari u biljkama.

WOONA peleti sadrže do 45% ugljika u prirodnim spojevima. Korištenjem WOONE taj se ugljik vraća u zemlju i time zatvara prirodni obnovljivi ciklus. Ugljik je taj koji uz dušik, kalij i fosfor hrani mikroorganizme u tlu i omogućava im da prirodnim biološkim procesima hranjive tvari učine dostupnim biljkama.. Hranjive tvari koje sadrži ovo gnojivo biljka izravno apsorbira, uz učinak koji traje i dulje od pola godine. Postupnim oslobađanjem hranjivih tvari gnojivo pomaže rastu biljaka tijekom cijele godine.

WOONA peleti 100% su organskog porijekla i odlični su za obogaćivanje tla na prirodan način jer olakšavaju stvaranje humusa. Organska tvar u WOONA peletima lako se veže za tlo i tako poboljšava njegovu strukturu što opet rezultira sposobnošću tla da bolje zadržava vodu i hranjive tvari.

WOONA peleti imaju svojstva vune i upijaju vodu, pomažući u smanjenju potrebe za navodnjavanjem do 25%. Također mogu bolje i ocijediti dodatnu vodu, što sprečava da se korijenje previše vlaži.

WOONA peleti šire se i povećavaju količinu kisika u tlu. Na taj način tlo se rahli i prozračuje, a to koristi rastu bilja, smanjuje učestalost zalijevanja i korijenu omogućuje optimalno širenje.

WOONA peleti hrane i alkaliziraju tlo, tako da jedino nisu pogodni za biljke koje trebaju izuzetno kisela tla.

Vlakna WOONA peleta bodljikava su vuna, koja odbija meko-trbušaste štetočine poput puževa, kao i ostale nametnike koji žele prijeći tu bodljikavu barijeru.
WOONA peleti poboljšavaju tlo, optimalno hrane vaše biljke i štite ih od puževa i nametnika, istodobno zadržavajući i štedeći vodu, bez potrebe za umjetnim prozračivanja tla. Možete ih koristiti i kao malč.

Sastav

Fizikalno-kemijska analiza WOONA organskog gnojiva od peletirane ovčje vune provedena je  u EU ovlaštenom laboratoriju i pokazala je da je WOONA alkalne reakcije (pH=8,74), bogato opskrbljena ukupnim dušikom (do 10%) i ukupnim kalijem (do 6,5%), a slabije opskrbljena fosforom, kalcijem i magnezijem. Količine mikrohranjiva željeza i mangana na razini su dobre opskrbljenosti željezom i slabije opskrbljenosti manganom, dok je prisutnost teških metala ispod dopuštene količine.

WOONA je nositelj EASY-CERT services EKO certifikata, kao proizvod sukladan za korištenje u ekološkoj proizvodnjii  te udovoljava odredbama Uredbe (EU) 2018/848 o ekološkoj proizvodnji i označivanju ekoloških proizvoda, sa izmjenama i dopunama. Procjena je izvršena u skladu s Research Institute of Organic Agriculture (FiBL) unutar okvira European Input List.

EASY-CERT-Potvrda-o-sukladnosti

Kako WOONA nastaje?

Pogledajte video

Uz sve navedene dobrobiti WOONE, dodatna vrijednost joj je i to što kao proizvod kružnog gospodarstva pridonosi održanju ekološki čistog i zdravog okoliša. Ovce je potrebno šišati svake godine za njihovu dobrobit, ali vuna ovaca koje se uzgajaju radi mlijeka i mesa nema plasman na hrvatskom tržištu pa najčešće završi odbačena u okoliš. Mi tu vunu sada prerađujemo u visokovrijedno 100% organsko gnojivo. Ovčja vuna se nakon šišanja prikuplja, higijenizira i čisti od krupnijih nečistoća, te zatim usitnjava u rezaču. Nakon tog procesa spremna je za peletiranje. Peletirana (usitnjena) vuna pomiješana s tlom djeluje kao izvor hranjiva i u potpunosti se uklapa u ekološko kružno gospodarstvo koje se zalaže za održivu i zdravu poljoprivredu uz prihvatljive troškove.

PRAVILA PRIVATNOSTI

O pravilima privatnosti:

Ova pravila o privatnosti (“pravila”) objašnjavaju kako Fabrica d.o.o., Lašćinska 125, 10000 Zagreb, info@woona.hr, www.woona.hr, (dalje u tekstu: “Fabrica”, voditelj obrade) prikuplja, koristi i upravlja vašim osobnim podacima.
Fabrica je posvećena zaštiti i poštivanju vaše privatnosti. Pročitajte ova pravila pažljivo kako biste razumjeli zašto i kako prikupljamo vaše osobne podatke i kako će se oni koristiti. Ova pravila primjenjuju se samo na podatke prikupljene na web stranici www.woona.hr.

U pogledu osobnih podataka koje prikupljamo Fabrica je “voditelj obrade”, odnosno onaj koji određuje potrebe i sredstva kojima se osobni podaci obrađuju.

Ako nas želite kontaktirati u vezi s ovim pravilima ili u vezi s Vašim osobnim podacima, molimo vas da koristite sljedeće kontakt podatke:

Naziv tvrtke: Fabrica d.o.o. (Za WOONA)

Adresa: Lašćinska 125, 10000 Zagreb

E-pošta : info@woona.hr

Kako i kada prikupljamo vaše osobne podatke?

Vaše osobne podatke prikupljamo kada je to potrebno za ostvarivanje vaših potrošačkih potreba ili za potrebe našeg poslovanja (npr. kada kupite ili naručite proizvode i/ili usluge od nas, kada kontaktirate našu službu za kupce, kada se pretplatite na naš newsletter, kada ispunite našu anketu, pružite povratne informacije o našoj robi i uslugama ili ispunite naš online obrazac).

Osobne podatke uglavnom prikupljamo izravno od vas, kada naručite određene proizvode ili usluge, zatražite ponudu ili ispunite online obrazac na www.woona.hr. Prikupljamo osobne podatke kao što su ime, prezime, adresa, mobilni telefon i email adresa. U svakom od navedenih slučajeva, dobit ćete i jasne dodatne informacije o svrsi prikupljanja podataka te dopuštenje za obradu.

Mi ne koristimo vaše osobne podatke u marketinške svrhe osim ako nam ne kažete da se s time slažete. Ako želite da vam pošaljemo detalje o našim proizvodima, uslugama, ponudama i promocijama te molimo da date privolu prilikom ispunjavanja online obrasca ili pretplate na newsletter.

Prema vašim osobnim podacima odnosimo se kao prema povjerljivim podacima.

Opće informacije o pregledavanju web stranice www.woona.hr prikupljamo kada posjetite navedenu web stranicu. To su neosobni podaci koji uključuju vrstu i verziju preglednika koji koristite, davatelja usluga čiji sadržaj preferirate čitati i koliko često posjećujete www.woona.hr.
Ove informacije koristimo da identificiramo probleme s poslužiteljem i da identificiramo najposjećenije dijelove naše web stranice. To su informacije uz pomoć kojih razvijamo sadržaje na našim web stranicama u skladu s potrebama i interesima naših web posjetitelja.

Za što koristimo vaše podatke?

Podatke prikupljene na www.woona.hr koristimo u svrhu prilagodbe sadržaja na webu vašim potrebama i interesima, za unapređenja proizvoda, usluge ili poslovanja te također u svrhu informiranja kupaca i korisnika o našim proizvodima (direktni marketing), uslugama i poslovanju. Također ih koristimo za obavljanje naših ugovornih obaveza prema vama te ako se obratite našoj službi za kupce i korisnike te nam trebaju vaši kontakt podaci da bi ispunili vaš zahtjev.

Privatnost osobnih podataka:

Fabrica poštuje vašu privatnost i obvezuje se pažljivo štititi vaše osobne podatke dobivene putem online obrazaca na www.woona.hr  u skladu sa Zakonom o zaštiti osobnih podataka i Politikom zaštite osobnih podataka.

Obvezujemo se da vaše osobne podatke nećemo dijeliti, posuđivati ili prodavati trećoj strani bez prethodne najave i dobivanja pisanog pristanka pojedinca. Informacije o pojedincu obrađivat će se samo u okviru svrhe prikupljanja, kao što je gore navedeno.

Budući da postoje određene poveznice na www.woona.hr web stranici i drugim web stranicama koje nisu povezane s Fabricom, ne preuzimamo odgovornost za zaštitu podataka na tim web stranicama.

Također nismo odgovorni za bilo kakve pogreške koje proizlaze iz pružanja netočnih informacija prilikom ispunjavanja online obrazaca na www.woona.hr.

Korištenje kolačića (cookies):

Web stranica www.woona.hr za praćenje i analizu posjeta koristi Google Analytisc alate (usluga web analitike koju nudi tvrtka Google, Inc.). Google Analytics koristi takozvane kolačiće koji se prenose na vaše računalo u obliku tekstualnih datoteka i omogućuju   web-lokaciji da analizira njegovu upotrebu.

Informacije o tome kako upotrebljavate ovu web stranicu preuzet će se i pohraniti na Googleove poslužitelje u Sjedinjenim Američkim Državama zajedno s vašom IP adresom. Google će te informacije koristiti za procjenu upotrebe web-lokacije, pripremu izvješća o aktivnostima web-lokacije za vlasnike web stranica i pružanje drugih usluga povezanih s aktivnostima web-lokacije i korištenjem weba.

Te podatke Google može dijeliti i s trećim stranama, kako je to zakonski propisano ili kada treće strane obrađuju podatke u Googleovo ime. Google neće povezivati vašu IP adresu s drugim podacima koje posjeduje. Možete izbjeći korištenje kolačića pomoću posebnih postavki u vašem web pregledniku, ali ove postavke mogu spriječiti pravilan i potpun rad web stranice.
Korištenjem/posjetom ove web stranice izjavljujete da ste suglasni da se vaši podaci o korištenju prikupljaju i obrađuju na gore opisani način. Sve izmjene Izjave o privatnosti objavit ćemo na ovim stranicama.

Zaštita osobnih podataka

Fabrica (Fabrica d.o.o., Lašćinska 125, 10000 Zagreb) poštuje Vašu privatnost i koristit će Vaše osobne podatke isključivo u navedene svrhe. Vaši osobni podaci bit će pažljivo zaštićeni u skladu sa zakonodavstvom kojim se uređuje zaštita osobnih podataka (Uredba EU 2016/679 (GDPR) i Zakon o zaštiti osobnih podataka – ZVOP-1) i  u skladu s pravilima o zaštiti podataka.

Prijenos osobnih podataka trećim stranama

Zaštita privatnosti je Fabrici važna, stoga nikada nećemo dijeliti vaše osobne podatke s
trećim osobama osim u svrhe opisane u ovim pravilima.
Fabrica u svrhu održavanja IT sustava, promocije, prodaje i distribucije svojih proizvoda radi s drugim pružateljima usluga, što znači da ponekad dijelimo vaše osobne podatke s našim pouzdanim partnerima, koristeći sigurne IT sustave. Svi pružatelji usluga prema ugovoru obavezni su koristiti podatke koji su im povjereni samo u skladu s našim smjernicama i isključivo u svrhu koju smo strogo odredili.

Gdje se čuvaju vaši osobni podaci?

Osobne podatke koje prikupimo o vama čuvamo u sigurnom okruženju. Vaši osobni podaci su zaštićeni od neovlaštenog pristupa, otkrivanja, uporabe, izmjena ili uništenja od strane bilo koje organizacije ili pojedinca.

Rok za zadržavanje osobnih podataka:

Fabrica neće zadržati vaše osobne podatke dulje od razdoblja za koje su podaci potrebni kako bi se ispunila svrha njihovog korištenja.

Vaša prava na privatnost:

Sukladno važećem zakonodavstvu kojim se uređuje područje zaštite osobnih podataka, pojedinac ima pravo povući, zatražiti, ispraviti, ograničiti obradu ili brisanje osobnih podataka u bilo kojem trenutku tako da nas obavijesti pisanim putem na adresu Fabrica d.o.o., Lašćinska 125, 10000 Zagreb ili e-mailom na info@woona.hr.
Ako niste zadovoljni kako smo prikupili ili upotrijebili vaše osobne podatke, možete podnijeti formalnu pritužbu Agenciji za zaštitu osobnih podataka.

Ponašanje u slučaju prekršaja:

U slučaju povrede osobnih podataka, Fabrica d.o.o. će odmah poduzeti sve unutarnje i vanjske radnje (tehničke, organizacijske) kako bi zaštitila prava i interese pojedinca, obavijestiti svakog od pogođenih te će o tome obavijestiti nadležno nadzorno tijelo u Republici Hrvatskoj.

Ova Pravila stupaju na snagu 03. listopada 2022. i objavit će se na web stranici.

Uvjeti korištenja web stranice

Uvjeti korištenja web stranice www.woona.hr tvrtke Fabrica d.o.o. (u daljnjem tekstu Fabrica)

Fabrica vam omogućava korištenje usluga i sadržaja svoje web stranice WOONA, koji su podložni niže navedenim Uvjetima korištenja web stranice. Uvjeti korištenja web stranice WOONA primjenjuju se na sve sadržaje i usluge ove stranice.
Fabrica smatra da su korisnici upoznati s ovim uvjetima i svim rizicima koji nastaju iz korištenja ove internetske stranice te prihvaćaju koristiti sadržaj ove internetske stranice isključivo za osobnu uporabu i na vlastitu odgovornost. Ako niste suglasni s našim pravilima i uvjetima korištenja, nemojte koristiti ove stranice.

Sadržaj web stranice i autorska prava

Sadržaji i formati na web stranici WOONA vlasništvo su Fabrice, čime se smatraju i sadržaji i formati koji su preuzeti od trećih osoba (ugovornih partnera). Neovlašteno korištenje bilo kojeg dijela web stranice WOONA, bez dozvole vlasnika autorskih prava, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi. Ako primijetite bilo kakvu povredu autorskih prava s naše strane, molimo Vas da nam javite na e-mail adresu info@woona.hr.

Pravo na izmjene sadržaja i usluga

Fabrica zadržava pravo promjene, ukidanja (privremenog i trajnog) bilo kojeg sadržaja ili usluge na web stranici WOONA bez obaveze prethodne najave. Fabrica nije odgovorna za bilo kakvu štetu nastalu tim putem.

Točnost i istinitost informacija

Fabrica se obvezuje poduzeti sve mjere s ciljem točnog i kvalitetnog informiranja svojih korisnika. Fabrica ne preuzima odgovornost za pogreške, propuste i kašnjenja u ažuriranju web stranice WOONA.

Linkovi na druge web stranice

Web stranica WOONA sastoji se od vlastitih sadržaja, sadržaje partnera te linkova na vanjske stranice drugih pravnih osoba, koje nisu pod kontrolom tvrtke Fabrica i ona  nije odgovorna za sadržaj tih stranica, niti za linkove na tim stranicama. Sve sadržaje web stranice WOONA koristite na vlastitu odgovornost i tvrtka Fabrica se ne može smatrati odgovornom za bilo kakvu štetu nastalu korištenjem.

Zaštita privatnosti i tajnost podataka

Detaljne informacije možete pročitati u našim Pravilima privatnosti.

Izmjene uvjeta korištenja

Fabrica zadržava pravo izmjene ovih uvjeta korištenja u bilo kojem trenutku te neće biti odgovorna za moguće posljedice proizašle iz takvih promjena. Navedene promjene stupaju na snagu objavljivanjem na ovim internet stranicama.